Mineral Powder Foundation

Saturday, July 07, 2012


If korang join kelas mekap intensive I, one of the subject yang I akan ajar adalah quick makeup and I pakai Mary Kay Mineral Powder Foundation nie dalam kelas. And this is my favourite type of daily foundation. Rule of thumb dalam aktiviti mekap memekap nie adalah lepas kite pakai foundation, kite kene set foundation tue dengan loose powder right? Tapi this one dah shortcut, foundation and setting powder dah all in one sekaligus.

Pernah jugak time I rajin, I akan apply Mary Kay Timewise Liquid Foundation dulu then I set foundation tue dengan Mineral Powder Foundation nie. So dia dah macam double coverage. Tiap kali buat gitu, ade jela orang dok tanye, nape flawless sangat harini Kunaz? So sebab tue takley buat selalu, nanti cun sangat. Wahaha... Bluekkk!

For me yang tiap pagi kalut nak urus anak before gi keje, this is a must-have-foundation lah. Cam ala2 zaman sekolah dulu gi sekolah pakai baby powder, nie dah dewasa and bergaji nie kene la pakai yang appropriate sket kan? Hihi... This mineral powder foundation can be applied on top of your daily moisturizer/sunscreen, in my case, I pakai travel set Timewise cam dalam entry nie

Kebaikan Mary Kay Mineral Powder Foundation nie, since dia adalah mineral foundation, dia adalah oil/talc/fragrance/preservative free maka sesuai dipakai untuk semua jenis kulit, termasuklah super sensitive skin. Available shade adalah seperti berikut.




Foundation jenis nie sesuai dipakai degan flat kabuki brush cam dalam gambar on top of this entry. Berus nie dia jual separately yer. Boleh dapatkan both Mary Kay Mineral Powder Foundation + Brush di Jom Makeover dengan harga yang istimewa. As usual, jangan lupa isi form kat sebelah untuk place order yer. 


1 comments:

Booom TV said...

Love mineral makeup

http://booomtvblog.blogspot.co.uk/

please follow us on here and watch our makeup tutorials soon