FCC (Farmasi Colour Cosmetic)

Tuesday, November 25, 2014

Alhamdulillah, 22 Nov 2014 yang lalu, syarikat kami di bawah nama Artistique Couture telah berdaftar secara sah sebagai business partner produk FCC. Sejarah penglibatan kami bersama FCC bermula pada tahun 2008. Waktu itu, FCC baru masuk Malaysia and company ada bukak peluang untuk siapa yang berminat untuk jadi ejen. And kami adalah antara yang bertuah ditawarkan peluang itu. Tapi kami tidak mengambil peluang tersebut kerana kurang yakin kerana masih terlalu baru di pasaran.
 
Pada waktu itu I masih bekerja sebagai engineer di syarikat oil and gas di Miri. Setelah membuat keputusan untuk kembali meneruskan kerjaya makeup sebagai part time job, I telah pergi berguru dengan seorang makeup artist terkenal di Malaysia iaitu Nurul Shukor. I terkejut bila Nurul Shukor keluarkan berkotak-kotak produk FCC untuk tujuan kelas. And bila dah cuba pakai, owhh not bad.
 
Selesai berguru selama 2 hari dengan Nurul Shukor, saya pulang ke Miri dan contact kembali focal person yang pernah tawarkan peluang jadi ejen FCC tue, malangnya my application telah direject sebab lokasi pilihan I dah ade agent yang signed up. Ohhh menyesal sungguh dah terlepas peluang.
 
Along the way, the company dah melalui beberapa revolusi and Alhamdulillah kali ini ada rezeki untuk jadi retail partner dia. So base kami sekarang di Batu Caves and Gombak, tapi jangan risau sebab macam biasalah, since perniagaan kami lebih tertumpu pada online-base, satu Malaysia pun boleh order FCC dari I k. If nak tester, I akan poskan secara percuma, cuma bayar kos pos sahaja. And buat yang tinggal berdekatan lokasi base kami, boleh hubungi kami if nak cuba produk or untuk demo mekap k. Kalau nak jadi sub-agent pun boleh. You can contact me at 013-8505778 untuk sebarang urusan berkenaan FCC produk.
 
Terima kasih dan selamat cantik-cantik dengan FCC!

Welcome to Jom Makeover

Friday, July 04, 2014

 Salam makeover. Welcome to Jom Makeover, a selling blog for cosmetics and skincare products under Artistique Couture. I'm Ms. Kunaz, an executive at an Oil & Gas company by profession, and a freelance makeup artist since 2007. This blog was created back in 2011 when I was in Miri, Sarawak. Now dah pindah dok KL after 5 years kat sana - it's for our son's treatment.

I do makeovers for dinner, wedding, special events, etc. I sell makeup stuff. I conduct classes. I share tips and knowledge. And this is what this blog is all about. FYI, makeup is an art, and art is subjective. I dah belajar makeup dengan ramai sifu, (termasuk Nurul Shukor) and semua ada cara masing2. So I blend all the techniques together to come up with my own.

Sempena nak meraikan hidup baru di KL, I've deleted all the previous entries when I was in Miri. Insyaallah kalau ada masa terluang, I will try to update this blog sket demi sket. Makeup will always be my passion. Insyaallah takkan sia-siakan bakat yang Allah anugerahkan nie. I may not be able to start with makeover jobs straight away due to numbers of new commitments and it may take a year or two to settle down. But I may start with the products first. Or maybe makeup class? We'll see... 

So kalo ade masa tue, selalu2 lah jengah blog nie yer kalo nak tengok produk2 baru, promosi, announcement, etc. And kalo rajin bolehla visit main website Artistique Couture atau Facebook Page kami. We also have another website focusing on health products especially for prenatal and postnatal. So if you are pregnant, or tengah confinement, or breastfeeding, boleh visit blog Beyond Mama or its Official Website or Facebook Page. Happy surfing!